Indian Culture MCQ Questions || Part- 05

1. How many chariots takes part in the annual Puri Rath Yatra

(A) 2
(B) 3
(C) 4
(D) 4

Ans- B

2. Somnath Temple is located in

(A) Jammu and Kashmir
(B) Himachal Pradesh
(C) Uttarakhand
(D) Gujarat

Ans- D

3. Madhubani Paintings are associated with which state

(A) Jammu and Kashmir
(B) Bihar
(C) Assam
(D) Madhya Pradesh

Ans- B

4. The total number of Bihu celebrated in Assam during a year is
(A) One
(B) Two
(C) Three
(D) Four

Ans- C

5. In which of the following states is the Hornbill Festival held annually?
(A) Mizoram
(B) Assam
(C) Sikkim
(D) Nagaland

Ans- D

6. Sonepur, the venue of one of the largest cattle fairs is located in which of the
following states?

(A) Gujarat
(B) Rajasthan
(C) Bihar
(D) Uttarakhand

Ans- C

7. With which of the following festivals is Jallikattu associated?

(A) Onam
(B) Pongal
(C) Vishu
(D) Shivarathri

Ans- B

8. Chapchar Kut is a festival of which State?

(A) Manipur
(B) Nagaland
(C) Mizoram
(D) Meghalaya

Ans- C

9. Which city is famous for Bali Jatra festival?

(A) Cuttack
(B) Ranchi
(C) Raipur
(D) Patna

Ans- A

10. Which one of the following festivals is not celebrated almost simultaneously
in the month of January each year?

(A) Makar Sankranti
(B) Pongal
(C) Gudi Padwa
(D) Lohri

Ans- C

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *