Posted on: March 25, 2022 | Author: Admin | Category: ODISHA GK

 

1. Balasore, Bhadrak parts of Jajpur Agricultural districts constitute to which Agro-climatic zone?





ANSWER= (B) North Eastern Coastal Plain

 

2. Western Undulating Zone belongs to





ANSWER= (C) Kalahandi

 

3. Medicinal plant garden Ekamravan is located where in Odisha?





ANSWER= (A) Bhubaneswar

 

4. Which among the following area is not a major flower growing area in Odisha?





ANSWER= (A) Kalahandi

 

5. Which one of the following is first Agri-Export Zone of Odisha?





ANSWER= (C) Kandhamal

 

6. Which of the following institute was incorporated in 2004?





ANSWER= (C) Rajya Beej Evam Krishi Vikas Nigam Limited

 

7. Which agricultural scheme of Odisha is destined to provide health and accidental insurance to form families?





ANSWER= (B) BKKY

 

8. National Horticulture Mission is operationalised in Odisha since





ANSWER= (D) 2005-06

 

9. Mini Mission-1 is related to





ANSWER= (B) Oil seeds

 

10. Which of the following office is implementing the ‘Seed Village Programmes’?





ANSWER= (B) Odisha State Seed Corporation

 

11. What is the share of wells, hand pumps and borewells in Odishan Irrigation System?





ANSWER= (B) 2/3 rd

 

12. Rusikulya Irrigation Project is related to





ANSWER= (B) Mahanadi

 

13. Which among the following Irrigation project in Odisha is not based on Godavari basin?





ANSWER= (A) Kanupur Project

 

14. Which of the following district do not get water from Hirakud project in Odisha?





ANSWER= (B) Balasore

 

15. Which project is based on Brahmani river?





ANSWER= (D) All of these


Social tagging: > > > > > >

Leave a Reply

Your email address will not be published.