Posted on: March 24, 2022 | Author: Admin | Category: Computer Question

 

1. A personal computer is designed to meet the computing needs of an





ANSWER= (A) Individual

 

2. A … is a large and expensive computer capable of performing scientific and business applications.





ANSWER= (A) Supercomputer

 

3. The first computer language developed was





ANSWER= (D) FORTRAN

 

4. A hybrid computer is the one having the combined properties of





ANSWER= (C) Analog and digital computers

 

5. Which of the following uses a handheld operating system?





ANSWER= (D) A PDA

 

6. Analytical engine developed by





ANSWER= (B) Charles Babbage

 

7. A computer also known as server computer, is





ANSWER= (C) Minicomputer

 

8. The user generally applies …… to access mainframe or super computer.





ANSWER= (A) Terminal

 

9. Microcomputer hardware consists of three basic categories of physical equipment





ANSWER= (B) system unit, input/output, memory

 

10. Tablet PC is a type of





ANSWER= (A) Microcomputer

 

11. Which of the following is the fastest type of computer?





ANSWER= (D) Super computer

 

12. Analog computer works on the supply of





ANSWER= (A) Continuous electrical pulses

 

13. Laptops are





ANSWER= (B) Portable, light weight and fit into briefcases

 

14. The first computer which provides storage is





ANSWER= (A) EDSAC

 

15. A typical modern computer uses





ANSWER= (C) LSI chips


Social tagging: > > >

Leave a Reply

Your email address will not be published.