Posted on: March 21, 2022 | Author: Admin | Category: Computer Question

 

1. The word computer has been derived from which of the following language?





ANSWER= (D) Latin

 

2. Computer is a/an –





ANSWER= (B) Electronic Machine

 

3. IC is made up of





ANSWER= (A) Transistors

 

4. Speed of first generation computer was in





ANSWER= (D) Micro seconds

 

5. Time sharing became possible in generation of computers





ANSWER= (B) Second

 

6. Computer cannot perform





ANSWER= (C) Thinking

 

7. Computer system consists





ANSWER= (D) All of these

 

8. Which of the following is known as father of computer ?





ANSWER= (C) Charles Babbage

 

9. Which of the following is known as father of modern computer ?





ANSWER= (A) Alan Turing

 

10. First generation computers used languages





ANSWER= (A) Machine

 

11. Which of the following refers to the fastest, biggest and most expensive computer?





ANSWER= (D) Super computer

 

12. Computer size was very large in





ANSWER= (A) First generation

 

13. First generation computers were based on





ANSWER= (D) Vacuum tubes

 

14. The earliest calculating device is





ANSWER= (B) abacus

 

15. Which language is directly understood by the computer without translation program ?





ANSWER= (D) Machine language


Social tagging: > > >

Leave a Reply

Your email address will not be published.