Posted on: March 24, 2022 | Author: Admin | Category: Computer Question

 

1. Artificial intelligence is an example of





ANSWER= (D) Fifth generation computer

 

2. First super computer of the world is





ANSWER= (A) CRAY-1

 

3. A ….. is a microprocessor-based computing device.





ANSWER= (B) Personal computer

 

4. First computer of India is





ANSWER= (B) Siddharth

 

5. Choose the odd one out.





ANSWER= (D) Digital computer

 

6. Which of the following is the smallest and fastest computer imitating brain working ?





ANSWER= (B) Quantum computer

 

7. Benefits of computers are





ANSWER= (A) Very fast and can store huge amount of data

 

8. Name the first general purpose electronic computer.





ANSWER= (C) UNIVAC

 

9. The chip, used in computers, is made of





ANSWER= (D) Silicon

 

10. A desktop computer is also known as a





ANSWER= (B) PC

 

11. Computer built before the first generation computer was





ANSWER= (B) Electro-mechanical

 

12. Abacus can perform





ANSWER= (D) Both A & B

 

13. Pascaline is also known by





ANSWER= (B) Adding machine

 

14. Who developed integrated chip ?





ANSWER= (C) JS Kilby

 

15. Speed of third generation computer is





ANSWER= (C) Nano sec [10^(-9)]


Social tagging: > > >

Leave a Reply

Your email address will not be published.