All Odisha Exam Free Mock Test

Join Telegram Group

Join Whatsapp Channel

Current Affairs 25 April 2024

Current Affairs 25 April 2024

Current Affairs 25 April 2024

01. Who won the Barcelona Open in 2024?
(a) Stefanos Tsitsipas
(b) Marta Kostyuk
(c) Casper Ruud
(d) Elena Rybakina

02. What is the official name of the Archery World Cup in 2024?
(a) Hyundai Archery World Cup
(b) International Archery Tournament
(c) World Archery Championship
(d) Global Archery Competition

03. Which country developed the strike range air-launched ballistic missile referred to as Crystal Maze 2 or ROCKS?
(a) India
(b) US
(c) Russia
(d) Israel

04. When is International Delegate’s Day celebrated?
(a) April 2
(b) April 25
(c) April 26
(d) April 27

05. What is the theme of¬†International Delegate’s Day 2024?
(a) Digital Skills for Life
(b) Access and Safety
(c) Girls in ICT Contribution
(d) Girls in ICT Leadership

06. What is the theme for World Malaria Day in 2024?
(a) “Uniting the world to combat malaria”
(b) “Malaria eradication: A world without malaria”
(c) “Zero malaria – Draw the line against malaria”
(d) “Accelerating the fight against malaria for a more equitable world”

07. What is the official name of the Archery World Cup in 2024?
(a) Hyundai Archery World Cup
(b) International Archery Tournament
(c) World Archery Championship
(d) Global Archery Competition

08. Which Indian golfer secured a tied-3rd finish in the Joburg Ladies Open 2024?
(a) Diksha Dagar
(b) Aditi Ashok
(c) Tvesa Malik
(d) Vani Kapoor

09. What is the focus of the collaboration between C-DOT and IIT Jodhpur under the Department of Technology’s Telecom Technology Development Fund?
(a) Developing new 5G network infrastructure
(b) Implementing AI frameworks for fault detection and network management
(c) Researching quantum computing applications in telecommunications
(d) Enhancing cybersecurity measures for 5G networks

10. What is the name of the new service launched by Razorpay in collaboration with Airtel Payments Bank?
(a) Razorbank
(b) Airtel Razorpay
(c) UPI Switch
(d) PaySwitch

ANSWER KEY
01 C 06 D
02 A 07 A
03 D 08 A
04 B 09 B
05 D 10 C

 

Leave a Comment