Computer MCQ || Part- 01

01.Which Protocol Provides E-mail facility among different hosts ?
A- FTP
B- SMTP
C- SNMP
D- TELNET

Ans- B

02.The Basic architecture of Computer was developed by
A- Jhon Von Neumann
B- Blaise Pascal
C- Charles Babbage
D- Garden Moore

Ans- A

03.In how many Generations a Computer can be classified ?
A- 3
B- 4
C- 5
D- 6

Ans- C

04.Fifth Generation Computer are based on
A- Artificial Intelligence
B- System Knowledge
C- Programming Intelligence
D- VVLSI

Ans- A

05.First Generation Computer was Based on Which technology ?
A- Transistor
B- LSI
C- VLSI
D- Vaccum Tube

Ans- D

06.Microprocessor was introduced in Which Generation of Computer ?
A- Second Generation
B- Fourth Generation
C- Third Generation
D- Fifth Generation

Ans- B

07.Second Generation Computer are made of
A- Vaccum Tubes
B- Transistor
C- LSI
D- VLSI

Ans- B

08.Which of the among Memory is non-volatile
A- SRAM
B- DRAM
C- ROM
D- All of These

Ans- C

09.Any data or Instruction entered into the memory of a computer is considered as
A- Storage
B- Information
C- Output
D- Input

Ans- D

10.Which of the Following Circuit is used as a “Memory Device” in Computers ?
A- Rectifier
B- Flip Flop
C- Comparator
D- Attenuator

Ans- B

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *